Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov - platný pre výzvu 71/PRV/2024

Katalóg poradenských produktov - platný pre výzvu 71/PRV/2024

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 3. Potravinárstvo / Poradenstvo pre dosiahnutie hygienických štandardov pri farmárskej produkcii potravín

Kód poradenského produktu: 3.5.
Popis poradenského produktu

Cieľom poradenského produktu je zvýšenie bezpečnosti vyrábaných produktov, možnosť dodávok do obchodných sietí, zaškolenie pracovníkov pre zabezpečenie bezpečnosti vyrábaných produktov v súlade s dokumentáciou a platnou legislatívou. Pomoc pri:
- Analýze existujúceho stavu a rizík
- Určení kritických kontrolných bodov
- Návrhu opatrení na elimináciu alebo minimalizáciu rizík
- Spracovaní projektu HACCP
- Zaškolení pracovníkov

Rozsah činnosti v hodinách

Dĺžka trvania poradenského produktu v rozsahu 26 hodín z toho:
-Terénne poradenstvo v rozsahu min. 6 hodín
- Príprava na poradenské služby max. 2 hodiny
- Aktivity mimo terénneho poradenstva je možné kombinovať ako prezenčnou tak aj online formou


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Katolícka univerzita v Ružomberku/Pedagogická fakulta, 2016
Priebeh zamestnaní: 01.04.2019: ÚPSVaR; 02.10.2017-31.03.2019: DUNAJEC s.r.o. Spišská Stará Ves, ekonomický pracovník pri RV a ŽV, predseda PD; 09.10.1992-30.11.1995: ZASTROVA, a.s. Spišská Stará Ves, plánovačka a pokladník.
Kvalifikácia: Viac ako 15 ročné skúsenosti so softvérovou spoločnosťou Skeagis: geografický informačný systém, absolvovanie každoročných školení, seminárov a konferencií, CEHZ: absolútne ovládanie tohto systému aj pomocou WinRegOV, Kôz a WinReg HD, aplikácia GSAA: úplné ovládanie problematiky, kreslenie plôch, ich úprava a pod. UKSUP: hlásenia skladovacích kapacít hospodárskych hnojív a o počtoch hospodárskych zvierat, úplné ovládanie ZBGIS: vyhľadávanie a analýza priestorových údajov podľa katastra nehnuteľností, Kapor: prístup k údajom katastra nehnuteľností, tak vedieť získať základné informácie okamžite. Štatistický úrad SR: vyplňovanie a zasielanie výkazov mesačne, polročne, ročne, čo sa zvierat týka, napr. Pol 12-01, bilancia plodín a pod., problematiky ŽV a RV. Kvalifikácia je na základe vlastných dlhoročných pracovných skúseností v oblasti poľnohospodárstva.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský kraj, obec Veľká Franková, okres: Kežmarok
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: EF SVŠT
Priebeh zamestnaní: 2018-doteraz: Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska, 2014-2017: Honorárny konzulát Moldavskej republiky na Slovensku; 2012-2014: Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku; 2011-2012: ECB; 2009-2011: ZVHV...
Kvalifikácia: seminár Interreg, Slovenské víno, Kam kráčaš Slovenské vinohradníctvo a vinárstvo
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita (STU), Bratislava/Potravinárstvo
Priebeh zamestnaní: Mäsko a.s.:2007-2012, NPPC: 2013-doteraz
Kvalifikácia: Preukaz posudzovateľa na senzorické hodnotenie potravín
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská vysoká škola technická v Bratislave (SVŠT)/CHTF, Chémia a technológia palív
Priebeh zamestnaní: CHTF SVŠT, 1973-1987. MŠ SR, 1987-1990. VÚP, 1991-2015. NPPC, 2016-doteraz. SPU Nitra, 1996-2009, čiastočný úväzok. UCM Trnava, 2000-doteraz, čiastočný úväzok.
Kvalifikácia: Príprava poradcov - Agroinštitút, Kurz pre prípravu projektov HACCP a Hygienických príručiek - Holandsko-slovenský projekt. Odborný garant a lektor 8 vzdelávacích kurzov pre potravinárov a farmárov.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita v Bratislave/Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Odbor Biotechnológie
Priebeh zamestnaní: 09/2019: Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska; 09/2016-09/2019: STU v Bratislave; 04/2014-08/2016: VÍNO MATYŠÁK
Kvalifikácia: konferencia OIV, semináre
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita veterinárneho lekárstva Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: UVL Košice - odborný asistent; Colná správa-inšpektor; Slovenská poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia - vedúci odboru kontroly, poradca a konzultant oblasti potravinového práva
Kvalifikácia: Ochrana spotrebiteľa a trhový dozor, audit a inšpekcia, základy kontroly verejnej správy, vinárstvo a pivničné hospodárstvo, podnikateľ v poľnohospodárskej malovýrobe na vidieku, interný audítor, lektorská činnosť, autor analýzy, logistika agroproduktov na miestnej úrovni, predaj z dvora - legislatívna aktivita, audit organizácie úradnej kontroly potravín, príručka správnej hygienickej praxe pre zariadenia spoločného stravovania, príručka predaj z dvora.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola veterinárna, Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: 1986-1994: Okresná veterinárna správa Žilina; 1994-1998: firma EUROMAT, Žilina; 1998-2000: Firma Nolan Žilina; 2000-2010: Frima Haki Žilina; 2010-2017: Firma Nolan Žilina; 2017-do súčasnosti: Firma Waldos Žilina
Kvalifikácia: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, I. atestácia, Slovenská národná akreditačná služba-certifikát manažéra kvality
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave/Chémia a biotechnológie
Priebeh zamestnaní: 2010-doteraz NPPC
Kvalifikácia: 8 rokov praxe v odbore
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre, Agronomická fakulta, Odbor: zootechnik
Priebeh zamestnaní: 1986-1990: RD Turá Lúka, zootechnik; 1990-1995: PD Poriadie, zootechnik; od 1995: MVL Štefánek, s.r.o.
Kvalifikácia: Uplatňovanie noriem EU v oblasti ochrany životného prostredia, hygieny a welfare zvierat. Zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci pre vedúcich zamestnancov. Požiadavky krížového plnenia. Vykonávanie skúšok tesnosti nádrží, záchytných vaní, žúmp, potrubí a pod. v súlade so zákonom č. 364/2004 Zz/vodný zákon/a Vyhláškou č.100/2005. Výroba kvalitného surového mlieka a predaj mlieka a mliečnych výrobkov z dvora.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Technológia spracovania poľnoh, produktov
Priebeh zamestnaní: 2006-2018: MECOM GROUP s.r.o.; 2006-2007: pracovník ISO a HACPP; 2007-2018: vedúca oddelenia riadenia kvality; 2009-2018: výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa (part-time job); 2018-súčasnosť: Zväz spracovateľov mäsa (TPP), pozícia: výkonná riaditeľka; 2017-súčasnosť: SZČO v oblasti poradenských služieb pre potravinárske podniky.
Kvalifikácia: Doplnkové pedagogické štúdium (FEM SPU) - denná forma. Školenia: soft skils, predajné techniky, komunikácia, senzorické analýzy, HACCP, interný auditor.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Odbor: Konzervovanie potravín a technológia mäsa
Priebeh zamestnaní: 05/2019: NPPC - VUP; 02/2014-04/2019: Cloetta Slovakia s.r.o. Levice; 05/2007-01/2014: IDC a.s. Bratislava; 01/2001-04/2007: Aroco s.r.o. Praha; 07/1992-12/2000: VUP Bratislava; 11/1991-06/1992: CHTF STU Bratislava
Kvalifikácia: Absolvent potravinárskeho odboru SŠ, VŠ, dlhoročná prax v potravinárstve na rôznych pozíciách, v rôznych odboroch, absolvent rôznych typov odborných a manažérskych školení (ISO, BRC, Projekt management)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita, Bratislava/CHTF, Odbor: Kvasná chémia a bioinžinierstvo, 1985
Priebeh zamestnaní: Slovenské škrobárne n.p. Trnava: 1985-1986; VUCHT Bratislava: 1986-1997; NPPC: 1997-doteraz
Kvalifikácia: 33 rokov praxe v odbore potravinárstvo
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský kraj, celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Technika a mechanizácia poľnohospodárskej a lesníckej výroby
Priebeh zamestnaní: 1999-2008: SPU, mechanizačná fakulta, odborný asistent; 2008-2022: AGRO TAMI, technický manažér; NPPC: súčasnosť
Kvalifikácia: pedagogická kvalifikácia
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Technológia mlieka a tukov
Priebeh zamestnaní: 2017-súčasnosť: výkonný riaditeľ , Levické Mliekárne a.s. Levice; 2014-2017: výrobný riaditeľ (MILSY a.s. Bánovce nad Bebravou; 2012-2014: vedúci prevádzky Slovenská Ľupča (Bryndziareň a syráreň, s.r.o. Zvolenská Slatina); 2011-2012: výrovný riaditeľ, poverený generálny riaditeľ (GROTTO, a.s. Bartošova Lehôtka; 2009-2011: riaditeľ pekárne NIPEK (PENAM Slovakia, a.s. Nitra); 2007-2009: riaditeľ pekárne PENAM Lučenec (PENAM Slovakia,a.s. Nitra; 2005-2007: výrobný riaditeľ (SENOBLE Centrale Europe,s.r.o., Zvolen); 2001-2005: riaditeľ závodu (Zvolenská mliekareň, a.s. BONGRAIN S.A. Viroflay, France); 1999-2001: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen; 1996-1998: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen).
Kvalifikácia: CUB Bratislava (Efektívny manažér, Marketing v praxi)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Mechanizačná fakulta
Priebeh zamestnaní: 1998: Bauerhof Jozef Teekat, Uedem, SRN; 1998-2004: Združenie agropodnikateľov Slovenska, Nitra; 2004-súčasnosť: ZAS s.r.o., Nitra
Kvalifikácia: Certifikát č.7/2008, zo dňa 22.01.2008: 101 - Životné prostredie, 102 - Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, 103 - Identifikácia a evidencia zvierat, 104 - Oznamovanie chorôb, 105 - Starostlivosť o zvieratá, 106 - Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, 107 - Bezpečnosť pri práci (normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva), 113 - Inovačné vzdelávanie pôdohospodárskych poradcov SR. - Zákonné požiadavky na riadenie a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky, a normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva -Poradenstvo v oblasti uplatňovania AEKO z PRV 2004-2006 a PRV 2007-2013, - Zavedenie normy GlobalGap, výkon certifikácie, - Informačné technológie pre oblasť dokumentačných a procesných postupov v prvovýrobe. - ISO 9001 QMS, Auditor/Lead Auditor, - GLOBALG.A.P.Crops Base, Train - The Public Trainer - Inovačné vzdelávanie pôdohospodárskych poradcov - Odborné vzdelávanie v oblasti výberu a aplikácie prípravkov na ochranu rastlín - Výkon auditov v oblasti GMO free, QM a v oblasti súkromných štandardov bezpečnosti potravín.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.12.2013-súčasnosť: Ján Balko, s.r.o., Hontianske Nemce; 24.11.2021-súčasnosť: Vidiecka platforma, Banská Štiavnica
Kvalifikácia: lektoruje semináre zamerané na poľnohospodársku prvovýrobu a spracovanie poľnohospodárskej produkcie a lektorovanie seminárov zameraných na predaj z dvora,...
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: SPU v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, odbor: Ekonomika poľnohospodárstva a podnikové financie
Priebeh zamestnaní: 2000-2002: Branko a.s. Nitra; 2003-2004: Združenie agropodnikateľov Slovenska; 2005-súčasnosť: ZAS s.r.o.
Kvalifikácia: Certifikát č. 03/2008, zo dňa 22.01.2008: 101 - Životné prostredie, 102 - Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, 103 - Identifikácia a evidencia zvierat, 104 - Oznamovanie chorôb, 105 - Starostlivosť o zvieratá, 106 - Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, 107 - Bezpečnosť pri práci (normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch spoločenstva), 113 - Inovačné vzdelávanie pôdohospodárskych poradcov SR, Inovačné vzdelávanie poradcov I. - moduly 101-106 - Zákonné požiadavky na riadenie a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky, a normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva; Poradenstvo v oblasti uplatňovania AEO z PRV 2004-2006 a PRV 2007-2013; Informačné technológie pre oblasť dokumentačných a procesných postupov v prvovýrobe; Odborné vzdelávanie v oblasti výberu a aplikácie prípravkov na ochranu rastlín; Výkon auditov v oblasti GMO free, QM a v oblasti súkromných štandardov bezpečnosti potravín.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00