Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov - platný pre výzvu 71/PRV/2024

Katalóg poradenských produktov - platný pre výzvu 71/PRV/2024

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 3. Potravinárstvo / Minimalizácia množstiev akrylamidu v potravinách

Kód poradenského produktu: 3.2.
Popis poradenského produktu

Poradenský produkt rieši problematiku výskytu toxického akrylamidu v potravinách. Identifikácia akrylamidu v potravinách, podmienky jeho vzniku. Určenie rizikových potravín, monitoring akrylamidu v potravinových výrobkoch. Referenčné hodnoty akrylamidu v potravinách podľa Nariadenia EÚ č. 2017/2158. Spôsoby zníženia obsahu akrylamidu v potravinách. Uplatňovanie a dodržiavanie Nariadenia, povinnosti prevádzkovateľov, postihy pri prekročení referenčných hodnôt. Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku bude oboznámený s predmetným Nariadením Komisie (EÚ) č. 2017/2158, referenčnými hodnotami akrylamidu pre jednotlivé potravinové segmenty, so spôsobmi minimalizácie akrylamidu v potravinových výrobkoch a opatreniami, ktoré toto nariadenie ukladá vykonať prevádzkovateľom podľa jednotlivých odvetví potravinovej produkcie (výrobca a spracovateľ produktov na báze zemiakov, obilnín a kávy) podľa zásad správnej hygienickej praxe a pri uplatňovaní postupov založených na zásadách analýzy nebezpečenstiev a kritických kontrolných bodov (HACCP) podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 z 29. apríla 2004 o hygiene potravín. Prevádzkovateľ PP je povinný viesť evidenciu o vykonaných opatreniach a o zabezpečení školení podľa platných nariadení.

Rozsah činnosti v hodinách

Dĺžka trvania poradenského produktu v rozsahu 26 hodín z toho:
-Terénne poradenstvo v rozsahu min. 6 hodín
- Príprava na poradenské služby max. 2 hodiny
- Aktivity mimo terénneho poradenstva je možné kombinovať ako prezenčnou tak aj online formou


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská vysoká škola technická v Bratislave (SVŠT)/Chemicko-technologická fakulta
Priebeh zamestnaní: SVŠT BA: 1995-1997; Výskumný ústav vinohradnícky a vinársky BA: 2003-2003; VUP: 2003-2014; NPPC, 2015-doteraz.
Kvalifikácia: Kvalifikačný stupeň IIa - SAV Bezpečnosť potravín a moderné metódy spracovania potravín - kurz Michigan State University USA
Teritórium pôsobnosti: Bratislava
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Odbor: Konzervovanie potravín a technológia mäsa
Priebeh zamestnaní: 05/2019: NPPC - VUP; 02/2014-04/2019: Cloetta Slovakia s.r.o. Levice; 05/2007-01/2014: IDC a.s. Bratislava; 01/2001-04/2007: Aroco s.r.o. Praha; 07/1992-12/2000: VUP Bratislava; 11/1991-06/1992: CHTF STU Bratislava
Kvalifikácia: Absolvent potravinárskeho odboru SŠ, VŠ, dlhoročná prax v potravinárstve na rôznych pozíciách, v rôznych odboroch, absolvent rôznych typov odborných a manažérskych školení (ISO, BRC, Projekt management)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00