Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 3. Potravinárstvo / 3.5. Poradenstvo pre dosiahnutie hygienických štandardov pri farmárskej produkcii potravín

Fokusová oblasť: 3A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Poradenstvo pre dosiahnutie hygienických štandardov pri farmárskej produkcii potravín.
2. Stručný popis poradenských činností: Pomoc pri
- Analýze existujúceho stavu a rizík
- Určení kritických kontrolných bodov
- Návrhu opatrení na elimináciu alebo minimalizáciu rizík
- Spracovaní projektu HACCP
- Zaškolení pracovníkov
3. Stručný predpokladaný benefit pre objednávateľa produktu: Zvýšenie bezpečnosti vyrábaných produktov, možnosť dodávok do obchodných sietí, zaškolenie pracovníkov pre zabezpečenie bezpečnosti vyrábaných produktov v súlade s dokumentáciou a platnou legislatívou.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu:
Druh činnosti: Rozsah práce/Z toho v teréne
Analýza existujúceho stavu a rizík: 15 hodín/10 hodín
Určenie kritických a kritických kontrolných bodov: 10 hodín/10 hodín
Návrh opatrení na elimináciu, alebo minimalizáciu rizík: 7 hodín
Spracovanie projektu HACCP: 10 hodín
Zaškolenie pracovníkov: 8 hodín/8 hodín
Spolu: 50 hodín/28 hodín
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva:
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Spracované dokumenty, protokol o prevzatí dokumentácie a zaškolení, fotodokumentácia.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre, Agronomická fakulta, Odbor: zootechnik
Priebeh zamestnaní: 1986-1990: RD Turá Lúka, zootechnik; 1990-1995: PD Poriadie, zootechnik; od 1995: MVL Štefánek, s.r.o.
Kvalifikácia: Uplatňovanie noriem EU v oblasti ochrany životného prostredia, hygieny a welfare zvierat. Zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci pre vedúcich zamestnancov. Požiadavky krížového plnenia. Vykonávanie skúšok tesnosti nádrží, záchytných vaní, žúmp, potrubí a pod. v súlade so zákonom č. 364/2004 Zz/vodný zákon/a Vyhláškou č.100/2005. Výroba kvalitného surového mlieka a predaj mlieka a mliečnych výrobkov z dvora.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Odbor: Konzervovanie potravín a technológia mäsa
Priebeh zamestnaní: 05/2019: NPPC - VUP; 02/2014-04/2019: Cloetta Slovakia s.r.o. Levice; 05/2007-01/2014: IDC a.s. Bratislava; 01/2001-04/2007: Aroco s.r.o. Praha; 07/1992-12/2000: VUP Bratislava; 11/1991-06/1992: CHTF STU Bratislava
Kvalifikácia: Absolvent potravinárskeho odboru SŠ, VŠ, dlhoročná prax v potravinárstve na rôznych pozíciách, v rôznych odboroch, absolvent rôznych typov odborných a manažérskych školení (ISO, BRC, Projekt management)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita, Bratislava/CHTF, Odbor: Kvasná chémia a bioinžinierstvo, 1985
Priebeh zamestnaní: Slovenské škrobárne n.p. Trnava: 1985-1986; VUCHT Bratislava: 1986-1997; NPPC: 1997-doteraz
Kvalifikácia: 33 rokov praxe v odbore potravinárstvo
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský kraj, celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ, UPR, 2017
Priebeh zamestnaní:
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.12.2013-súčasnosť: Ján Balko, s.r.o., Hontianske Nemce; 24.11.2021-súčasnosť: Vidiecka platforma, Banská Štiavnica
Kvalifikácia: lektoruje semináre zamerané na poľnohospodársku prvovýrobu a spracovanie poľnohospodárskej produkcie a lektorovanie seminárov zameraných na predaj z dvora,...
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave/Chémia a biotechnológie
Priebeh zamestnaní: 2010-doteraz NPPC
Kvalifikácia: 8 rokov praxe v odbore
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská vysoká škola technická, Bratislava/Silnoprúdová elektrotechnika a riadené elektrické pohony
Priebeh zamestnaní: CHTF SVŠT, 1973-1987. MŠ SR, 1987-1990. VÚP, 1991-2015. NPPC, 2016-doteraz. SPU Nitra, 1996-2009, čiastočný úväzok. UCM Trnava, 2000-doteraz, čiastočný úväzok.
Kvalifikácia: Celoživotný vinár a vinohradník; Odborné vzdelávanie vo vinohradníctve a vinárstve; Oprávnená osoba pre prevádzkovanie verejných vodovodov; Oprávnená osoba pre prevádzkovanie verejných kanalizácií
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Bratislavský a Nitriansky samosprávny kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Technológia mlieka a tukov
Priebeh zamestnaní: 2017-súčasnosť: výkonný riaditeľ , Levické Mliekárne a.s. Levice; 2014-2017: výrobný riaditeľ (MILSY a.s. Bánovce nad Bebravou; 2012-2014: vedúci prevádzky Slovenská Ľupča (Bryndziareň a syráreň, s.r.o. Zvolenská Slatina); 2011-2012: výrovný riaditeľ, poverený generálny riaditeľ (GROTTO, a.s. Bartošova Lehôtka; 2009-2011: riaditeľ pekárne NIPEK (PENAM Slovakia, a.s. Nitra); 2007-2009: riaditeľ pekárne PENAM Lučenec (PENAM Slovakia,a.s. Nitra; 2005-2007: výrobný riaditeľ (SENOBLE Centrale Europe,s.r.o., Zvolen); 2001-2005: riaditeľ závodu (Zvolenská mliekareň, a.s. BONGRAIN S.A. Viroflay, France); 1999-2001: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen; 1996-1998: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen).
Kvalifikácia: CUB Bratislava (Efektívny manažér, Marketing v praxi)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Technológia spracovania poľnoh, produktov
Priebeh zamestnaní: 2006-2018: MECOM GROUP s.r.o.; 2006-2007: pracovník ISO a HACPP; 2007-2018: vedúca oddelenia riadenia kvality; 2009-2018: výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa (part-time job); 2018-súčasnosť: Zväz spracovateľov mäsa (TPP), pozícia: výkonná riaditeľka; 2017-súčasnosť: SZČO v oblasti poradenských služieb pre potravinárske podniky.
Kvalifikácia: Doplnkové pedagogické štúdium (FEM SPU) - denná forma. Školenia: soft skils, predajné techniky, komunikácia, senzorické analýzy, HACCP, interný auditor.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita (STU), Bratislava/Potravinárstvo
Priebeh zamestnaní: Mäsko a.s.:2007-2012, NPPC: 2013-doteraz
Kvalifikácia: Preukaz posudzovateľa na senzorické hodnotenie potravín
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola veterinárna, Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: 1986-1994: Okresná veterinárna správa Žilina; 1994-1998: firma EUROMAT, Žilina; 1998-2000: Firma Nolan Žilina; 2000-2010: Frima Haki Žilina; 2010-2017: Firma Nolan Žilina; 2017-do súčasnosti: Firma Waldos Žilina
Kvalifikácia: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, I. atestácia, Slovenská národná akreditačná služba-certifikát manažéra kvality
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita veterinárneho lekárstva Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: UVL Košice - odborný asistent; Colná správa-inšpektor; Slovenská poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia - vedúci odboru kontroly, poradca a konzultant oblasti potravinového práva
Kvalifikácia: Ochrana spotrebiteľa a trhový dozor, audit a inšpekcia, základy kontroly verejnej správy, vinárstvo a pivničné hospodárstvo, podnikateľ v poľnohospodárskej malovýrobe na vidieku, interný audítor, lektorská činnosť, autor analýzy, logistika agroproduktov na miestnej úrovni, predaj z dvora - legislatívna aktivita, audit organizácie úradnej kontroly potravín, príručka správnej hygienickej praxe pre zariadenia spoločného stravovania, príručka predaj z dvora.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská vysoká škola technická v Bratislave (SVŠT)/CHTF, Chémia a technológia palív
Priebeh zamestnaní: CHTF SVŠT, 1973-1987. MŠ SR, 1987-1990. VÚP, 1991-2015. NPPC, 2016-doteraz. SPU Nitra, 1996-2009, čiastočný úväzok. UCM Trnava, 2000-doteraz, čiastočný úväzok.
Kvalifikácia: Príprava poradcov - Agroinštitút, Kurz pre prípravu projektov HACCP a Hygienických príručiek - Holandsko-slovenský projekt. Odborný garant a lektor 8 vzdelávacích kurzov pre potravinárov a farmárov.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Technika a mechanizácia poľnohospodárskej a lesníckej výroby
Priebeh zamestnaní: 1999-2008: SPU, mechanizačná fakulta, odborný asistent; 2008-2022: AGRO TAMI, technický manažér; NPPC: súčasnosť
Kvalifikácia: pedagogická kvalifikácia
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00