Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 3. Potravinárstvo / 3.1. Vypracovanie skladovacej štúdie a hodnotenia potenciálu rastu Listeria monocytogenes v syrárskych výrobkoch z nepasterizovaného mlieka

Fokusová oblasť: 3A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Vypracovanie skladovacej štúdie a hodnotenia potenciálu rastu Listeria monocytogenes v syrárskych výrobkoch z nepasterizovaného mlieka
2. Stručný popis poradenských činností: Posúdenie podmienok výroby a spracovania na hygienickú a zdravotnú bezpečnosť finálneho výrobku. Vypracovanie skladovacej štúdie na základe experimentálnych dát získaných mikrobiologickou, senzorickou a fyzikálno-chemickou analýzou hotového výrobku počas jeho doby trvanlivosti. Zhodnotenie zdravotnej bezpečnosti a trvanlivosti hotového výrobku na základe matematických modelov, na základe dát získaných z dostupných databáz a na základe princípov prediktívnej mikrobiológie.
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: Farmár (malý výrobca a spracovateľ vlastnej suroviny na hotový výrobok, napr. spracovateľ surového ovčieho mlieka na bryndzu a iné syrové špeciality) na základe experimentálnej skladovacej štúdie a hodnotenia potenciálu rastu Listeria monocytogenes v syrárskych výrobkoch z nepasterizovaného mlieka bude vedieť potvrdiť bezpečnosť výrobku na konci doby spotreby vychádzajúc z Nariadenia komisie (ES) č. 2073/2005 z 15.novembra 2005 o mikrobiologických kritériách pre potraviny.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 32 hodín odborného výkonu na vypracovanie jednej štúdie (8 hodín výkon na farme, 8 hodín spracovanie štúdie, 16 hodín vstupnej mikrobiologickej analýzy potravinárskeho výrobku, ktorý je predmetom štúdie), tzn. 32 hodín za štúdiu bez vykonania skladovacieho testu.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: V prípade experimentálnej štúdie je potrebné vykonať mikrobiologické, senzorické a fyzikálno-chemické analýzy počas celej doby trvanlivosti výrobku za presne definovaných podmienok, ktoré sú špecifikované podľa Beaufort a kol. (2014) a Álvarez-Ordó?ez a kol. (2015). Po dohode s objednávateľom, spomínané analýzy počas doby trvanlivosti výrobku (skladovací test) zabezpečí garant poradenského produktu.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Doloženie protokolu o mikrobiologickej bezpečnosti hotového výrobku v polročnom intervale nezávislými kontrolnými orgánmi, resp. laboratóriami.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Odbor: Konzervovanie potravín a technológia mäsa
Priebeh zamestnaní: 05/2019: NPPC - VUP; 02/2014-04/2019: Cloetta Slovakia s.r.o. Levice; 05/2007-01/2014: IDC a.s. Bratislava; 01/2001-04/2007: Aroco s.r.o. Praha; 07/1992-12/2000: VUP Bratislava; 11/1991-06/1992: CHTF STU Bratislava
Kvalifikácia: Absolvent potravinárskeho odboru SŠ, VŠ, dlhoročná prax v potravinárstve na rôznych pozíciách, v rôznych odboroch, absolvent rôznych typov odborných a manažérskych školení (ISO, BRC, Projekt management)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Technológia mlieka a tukov
Priebeh zamestnaní: 2017-súčasnosť: výkonný riaditeľ , Levické Mliekárne a.s. Levice; 2014-2017: výrobný riaditeľ (MILSY a.s. Bánovce nad Bebravou; 2012-2014: vedúci prevádzky Slovenská Ľupča (Bryndziareň a syráreň, s.r.o. Zvolenská Slatina); 2011-2012: výrovný riaditeľ, poverený generálny riaditeľ (GROTTO, a.s. Bartošova Lehôtka; 2009-2011: riaditeľ pekárne NIPEK (PENAM Slovakia, a.s. Nitra); 2007-2009: riaditeľ pekárne PENAM Lučenec (PENAM Slovakia,a.s. Nitra; 2005-2007: výrobný riaditeľ (SENOBLE Centrale Europe,s.r.o., Zvolen); 2001-2005: riaditeľ závodu (Zvolenská mliekareň, a.s. BONGRAIN S.A. Viroflay, France); 1999-2001: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen; 1996-1998: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen).
Kvalifikácia: CUB Bratislava (Efektívny manažér, Marketing v praxi)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00