Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 3. Potravinárstvo / 3.6. Poradenstvo pri inovácii a zvyšovaní pridanej hodnoty výrobkov

Fokusová oblasť: 3A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Poradenstvo pri inovácii a zvyšovaní pridanej hodnoty výrobkov
2. Stručný popis poradenských činností: Pomoc pri
- Tvorbe návrhu inovácie, aplikácia dostupných výsledkov výskumu a analýza trhu
- Posúdení návrhu inovácie z hľadiska technologickej pripravenosti
- Spracovaní materiálových, energetických a ekonomických bilancií zámeru
- Nábehu výroby a dosiahnutí štandardnej kvality produkcie
3. Stručný predpokladaný benefit pre objednávateľa produktu: Úspešná realizácia inovačného zámeru a uvedenie nového produktu na trh s odbornou garanciou. Minimalizácia rizík spojených s inovačným zámerom. Zvýšenie pridanej hodnoty produkcie.
4. Rozsah poradenskej činnosti a cena poradenského produktu:
Druh činnosti: Rozsah práce/Z toho v teréne
Návrh inovovaného výrobku: 10 hodín / 10 hodín
Posúdenie technologickej pripravenosti a návrh potrebných úprav: 13 hodín/10 hodín
Spracovanie materiálových, energetických a ekonomických bilancií: 17 hodín
Pomoc pri nábehu výroby: 10 hodín/10 hodín
Spolu: 50 hodín/30 hodín
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: 6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Spracované dokumenty, protokol o prevzatí dokumentácie, fotodokumentácia z nábehu výroby.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre, Agronomická fakulta, Odbor: zootechnik
Priebeh zamestnaní: 1986-1990: RD Turá Lúka, zootechnik; 1990-1995: PD Poriadie, zootechnik; od 1995: MVL Štefánek, s.r.o.
Kvalifikácia: Uplatňovanie noriem EU v oblasti ochrany životného prostredia, hygieny a welfare zvierat. Zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci pre vedúcich zamestnancov. Požiadavky krížového plnenia. Vykonávanie skúšok tesnosti nádrží, záchytných vaní, žúmp, potrubí a pod. v súlade so zákonom č. 364/2004 Zz/vodný zákon/a Vyhláškou č.100/2005. Výroba kvalitného surového mlieka a predaj mlieka a mliečnych výrobkov z dvora.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Odbor: Konzervovanie potravín a technológia mäsa
Priebeh zamestnaní: 05/2019: NPPC - VUP; 02/2014-04/2019: Cloetta Slovakia s.r.o. Levice; 05/2007-01/2014: IDC a.s. Bratislava; 01/2001-04/2007: Aroco s.r.o. Praha; 07/1992-12/2000: VUP Bratislava; 11/1991-06/1992: CHTF STU Bratislava
Kvalifikácia: Absolvent potravinárskeho odboru SŠ, VŠ, dlhoročná prax v potravinárstve na rôznych pozíciách, v rôznych odboroch, absolvent rôznych typov odborných a manažérskych školení (ISO, BRC, Projekt management)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Mendelova univerzita v Brne/Fakulta záhradnícka, odbor: Záhradná a krajinná architektúra
Priebeh zamestnaní: 1999-2000: projektant sadových úprav; 2001-2002: vedenie a administrácia kancelárie poslanca NR SR; 2003-doteraz: poradenstvo a spracovanie projektov na získavanie dotácií z eurofondov.
Kvalifikácia: Absolvoval som vzdelávanie pôdohospodárskeho poradcu v programovacom období 2004-2006, ako aj v nasledujúcom období 2007-2013 v nasledovných moduloch: Modul 101: Životné prostredie, Modul 102: Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Modul 103: Identifikácia a evidencia zvierat, Modul 104: Oznamovanie chorôb, Modul 105: Starostlivosť o zvieratá, Modul 106: Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, Modul 107: Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská vysoká škola technická v Bratislave (SVŠT)/Chemicko-technologická fakulta
Priebeh zamestnaní: SVŠT BA: 1995-1997; Výskumný ústav vinohradnícky a vinársky BA: 2003-2003; VUP: 2003-2014; NPPC, 2015-doteraz.
Kvalifikácia: Kvalifikačný stupeň IIa - SAV Bezpečnosť potravín a moderné metódy spracovania potravín - kurz Michigan State University USA
Teritórium pôsobnosti: Bratislava
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita, Bratislava/CHTF, Odbor: Kvasná chémia a bioinžinierstvo, 1985
Priebeh zamestnaní: Slovenské škrobárne n.p. Trnava: 1985-1986; VUCHT Bratislava: 1986-1997; NPPC: 1997-doteraz
Kvalifikácia: 33 rokov praxe v odbore potravinárstvo
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský kraj, celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/PEF ASR
Priebeh zamestnaní: 1996-1999: Ministerstvo poľnohospodárstva USA; 2001-2004: Zastúpenie EK na Slovensku; 2005-2006 Pro Elit, s.r.o.; 2006-2010: Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR;2010-2018: PROUNION, a.s.
Kvalifikácia: prax + certifikáty
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, odbor: Financie, 2004
Priebeh zamestnaní: 2010-súčasnosť: Projektový manažér, PROUNION, a.s., Nitra, príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov ERDF, ESF, EAGGF pre súkromné podniky, vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov, finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Poradenstvo v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a ekonomické poradenstvo. Kontrola stavebných rozpočtov, poradenstvo v projektových činnostiach. Riadenie projektov, implementácia projektov, monitorovanie projektov a finančné riadenie projektov. Vzdelávanie v rámci projektov, vedenie workshopov a konferencií. Prezentácie a vedenie odborných diskusií. Spracovanie dokumentov pre hodnotenie programov, spracovanie odborných publikácií. 2007-súčasnosť: predseda predstavenstva, Obviam regio, o.z., Nitra, riadenie činnosti združenia, príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov ERDF, ESF, EAGGF pre súkromné podniky, vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov, finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, účtovníctva, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Poradenstvo v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a ekonomické poradenstvo. Kontrola stavebných rozpočtov, poradenstvo v projektových činnostiach. Riadenie projektov, implementácia projektov, monitorovanie projektov a finančné riadenie projektov, vzdelávanie v rámci projektov, vedenie workshopov a konferencií. Prezentácie a vedenie odborných diskusií. Spracovanie dokumentov pre hodnotenie programov, spracovanie odborných publikácií. 2006-2007: Projektový manažér, GESTUS, s.r.o., Bratislava: príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov ERDF, ESF pre súkromné podniky, vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov. Finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, účtovníctva, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Vypracovanie finančných plánov pre podniky, rozpočtov a finančných prognóz pre podniky a aktivity projektov, predikcia finančnej situácie podniku. Komunikácia s klientmi, zabezpečovanie zmlúv, rokovania na podnikovej úrovni. Prieskum trhu, marketingové prieskumy. Komunikácia s orgánmi štátnej a verejnej správy, metodické a odborné poradenstvo, príprava hodnotiacich správ, monitoring, príprava vzdelávacích programov, tréningových systémov pre rôzne cieľové skupiny. Školenia v rámci projektov, predmety: manažment projektového cyklu, spracovanie finančných plánov. 2004-2006: Projektový manažér, Pro Elit, s.r.o., Nitra: príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov EAGGF, ERDF, ESF pre súkromné podniky, mimovládne organizácie a vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov. Príprava projektov v rámci EHP & Nórskych finančných mechanizmov. Príprava projektov a žiadostí v rámci národných grantových schém. Vypracovanie štúdií uskutočniteľnosti (feasibility study) pre rôzne typy projektov, spracovávanie plánov publicity, spracovanie investičných projektov, vzdelávacích projektov, projektov v oblasti alternatívnych zdrojov energie. Finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, účtovníctva, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Poradenstvo v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a ekonomické poradenstvo. Vypracovanie finančných plánov pre podniky, rozpočtov a finančných prognóz pre podniky a aktivity projektov
Kvalifikácia: 2005: Osvedčenie o absolvovaní školenia pre základnú prípravu pre využívanie agroenvironmentálnych schém, Agroinštitút Nitra. 2004: Osvedčenie o absolvovaní školenia odborných poradcov pre štrukturálne fondy, Agentúra pre rozvoj vidieka, Nitra.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave/Chémia a biotechnológie
Priebeh zamestnaní: 2010-doteraz NPPC
Kvalifikácia: 8 rokov praxe v odbore
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Technológia mlieka a tukov
Priebeh zamestnaní: 2017-súčasnosť: výkonný riaditeľ , Levické Mliekárne a.s. Levice; 2014-2017: výrobný riaditeľ (MILSY a.s. Bánovce nad Bebravou; 2012-2014: vedúci prevádzky Slovenská Ľupča (Bryndziareň a syráreň, s.r.o. Zvolenská Slatina); 2011-2012: výrovný riaditeľ, poverený generálny riaditeľ (GROTTO, a.s. Bartošova Lehôtka; 2009-2011: riaditeľ pekárne NIPEK (PENAM Slovakia, a.s. Nitra); 2007-2009: riaditeľ pekárne PENAM Lučenec (PENAM Slovakia,a.s. Nitra; 2005-2007: výrobný riaditeľ (SENOBLE Centrale Europe,s.r.o., Zvolen); 2001-2005: riaditeľ závodu (Zvolenská mliekareň, a.s. BONGRAIN S.A. Viroflay, France); 1999-2001: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen; 1996-1998: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen).
Kvalifikácia: CUB Bratislava (Efektívny manažér, Marketing v praxi)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Technológia spracovania poľnoh, produktov
Priebeh zamestnaní: 2006-2018: MECOM GROUP s.r.o.; 2006-2007: pracovník ISO a HACPP; 2007-2018: vedúca oddelenia riadenia kvality; 2009-2018: výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa (part-time job); 2018-súčasnosť: Zväz spracovateľov mäsa (TPP), pozícia: výkonná riaditeľka; 2017-súčasnosť: SZČO v oblasti poradenských služieb pre potravinárske podniky.
Kvalifikácia: Doplnkové pedagogické štúdium (FEM SPU) - denná forma. Školenia: soft skils, predajné techniky, komunikácia, senzorické analýzy, HACCP, interný auditor.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita (STU), Bratislava/Potravinárstvo
Priebeh zamestnaní: Mäsko a.s.:2007-2012, NPPC: 2013-doteraz
Kvalifikácia: Preukaz posudzovateľa na senzorické hodnotenie potravín
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola veterinárna, Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: 1986-1994: Okresná veterinárna správa Žilina; 1994-1998: firma EUROMAT, Žilina; 1998-2000: Firma Nolan Žilina; 2000-2010: Frima Haki Žilina; 2010-2017: Firma Nolan Žilina; 2017-do súčasnosti: Firma Waldos Žilina
Kvalifikácia: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, I. atestácia, Slovenská národná akreditačná služba-certifikát manažéra kvality
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská vysoká škola technická v Bratislave (SVŠT)/CHTF, Chémia a technológia palív
Priebeh zamestnaní: CHTF SVŠT, 1973-1987. MŠ SR, 1987-1990. VÚP, 1991-2015. NPPC, 2016-doteraz. SPU Nitra, 1996-2009, čiastočný úväzok. UCM Trnava, 2000-doteraz, čiastočný úväzok.
Kvalifikácia: Príprava poradcov - Agroinštitút, Kurz pre prípravu projektov HACCP a Hygienických príručiek - Holandsko-slovenský projekt. Odborný garant a lektor 8 vzdelávacích kurzov pre potravinárov a farmárov.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Technika a mechanizácia poľnohospodárskej a lesníckej výroby
Priebeh zamestnaní: 1999-2008: SPU, mechanizačná fakulta, odborný asistent; 2008-2022: AGRO TAMI, technický manažér; NPPC: súčasnosť
Kvalifikácia: pedagogická kvalifikácia
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Záhradníctvo
Priebeh zamestnaní: 6/2014- 11/2015 Pracovník v ovocinárskej výrobe OVD-Dvory nad Žitavou Starostlivosť o rôzne ovocné druhy: jablone, broskyne, nektárinky, slivky Riadenie zberových prac, vykonávanie rezov Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 4/2016-8/2016 Pracovník v ovocinárskej výrobe a vinohrade Kraintek, s,r.o Starostlivosť o ovocné výsadby a vinohrady. Manažovanie a riadenie agrotechnických úkonov, spracovanie hrozna a výroba hroznových vín. Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 5/2017-11/2019 Hlavný agronóm a vedúci strediska ViaJur Agricultura, s.r.o. Riadenie a manažovanie všetkých agrotechnických úkonov a prác v rámci strediska. Riadenie prác v rámci vinohradov (23 ha), zeleninárskej výroby (2 ha) a poľnej výroby (20 ha). Administratívna prác a manažovanie pridelených zamestnancov a brigádnikov (18 osôb). Súčinnosť pri výstavbe výrobných, administratívnych a kancelárskych priestorov v rámci Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 8/2019- Doktorand dennej formy štúdia SPU Nitra, FZKI, UZ, odbor Záhradníctvo Orgány v SPU Nitra- Kolégium dekana FZKI 2021- Akademický senát FZKI 2020- Akademický senát SPU 2021- Študentská rada- podpredseda-2019- Rada botanickej záhrady SPU 2021- Vedúci vzorkovnice Botanickej záhrady SPU- 2020-2021
Kvalifikácia: Vybraný posudzovateľ vína a vínnych produktov UKSUP 2014 Kurz ekologického pestovania ovocných kultúr Biocont Laboratory ČR 2014 Člen hodnotiacej komisie najväčšej súťaže vín sveta AWC Vienna 2018 EXPERT posudzovateľ vína a vínnych produktov UKSUP 2019 Člen redakčnej rady odborného časopisu Sady a Vinice 2020 Stáž na Mendelova univerzita v Brne ČR 1/2020-2/2020 Člen komisie Národného salónu vína 2021 Spoluriešiteľ projektu VEGA - Ekonomické aspekty vývoja produkcie ovocných destilátov vplyvom klimatických zmien a socio-ekonomické dopady legalizácie súkromnej výroby destilátov na Slovensku 2021-2023 Výučba: Cvičiaci: Hodnotenie hrozna a vína ZS 2021/2022 Somelierstvo ZS 2021/2022 Vínne cesty a agroturistika ZS 2021/2022 Autor a spoluautor 12 vedeckých článkov 73 odborných článkov prednášok pre Slovenský zväz záhradkárov, Ovocinársku úniu SR, UKSÚZ ČR Ocenenia Študentská osobnosť SPU v Nitre 2014, 2021 Majstrovstvá v reze viniča zlatý rez - 2016 1. miesto Celoslovenské majstrovstvá reze viniča 2017- 2 miesto.
Teritórium pôsobnosti: Nové Zámky, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00