Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 4. Ekonomika / 4.1. Ekonomické a manažérske poradenstvo v oblasti rastlinnej výroby

Fokusová oblasť: 2A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Ekonomické a manažérske poradenstvo v oblasti rastlinnej výroby
2. Stručný popis poradenských činností: Vzhľadom k tomu, že výroba aj s jej ekonomickými výsledkami sú základnými a rozhodujúcimi činiteľmi v dosahovaní priaznivej ekonomiky rastlinnej výroby v trhových podmienkach Slovenska, je nevyhnutné ovládať manažérske prístupy tvorby moderných modelových typov výrob. Tiež je potrebné osvojiť si efektívne spôsoby usporiadania výrobných procesov v súboroch odvetví rastlinnej výroby vo vlastných výrobných podmienkach. Súčasťou poradenskej činnosti bude optimalizácia výrobnej štruktúry rastlinnej výroby a jej zhodnotenie na základe ekonomických závislostí pri výrobnom zámere podniku.
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: Objednávateľ bude informovaný o možnostiach riešenia manažérsko-ekonomických aspektov pre podnikovú sféru pôsobenia v trhových podmienkach Slovenska. Objednávateľ bude schopný porozumieť, pripraviť a následne zrealizovať taký výrobný program, ktorý umožní rast ekonomickej prosperity a komerčnej úspešnosti. Objednávateľ na základe poradcu bude schopný následne samostatne optimalizovať výrobnú štruktúru v rastlinnej výrobe a tým bude znižovať ekonomické riziká podnikania.
4. Rozsah činností poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 50 hodín odbornej poradenskej práce, z toho 15-20 hodín výkonu priamo v poľnohospodárskom a potravinárskom podniku – analýza vnútropodnikového účtovníctva a kalkulácií jednotlivých rastlinných komodít a ich nákladových hodnôt v porovnaní s priemerom SR podľa výrobných oblastí.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: Ekonóm, resp. účtovník a agronóm objednávateľa zabezpečí pre poradcu podrobné informácie z vnútropodnikového účtovníctva.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Optimalizovaná výrobná štruktúra osevu zhodnotená pomocou výstupného projektu, ktorý bude zohľadňovať všetky ekonomické závislosti pri výrobnom zámere podniku.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska Nitra, Agronomická fakulta, odbor: Šlachtenie rastlín a semenárstvo
Priebeh zamestnaní: 2000-2004: SZČO - poradenstvo; 2004-2010: PRO ELIT, s.r.o., projektový manažment, poradenstvo; 2010-dodnes: PROUNION, a.s., projektový manažment, poradenstvo.
Kvalifikácia: Vzdelávanie týkajúce sa zákonných požiadaviek na riadenie poľnohospdárskych podnikov a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky, podľa jednotlivých modulov. Certifikát a zaradenie do Centrálneho registra pôdohospodárskych poradcov.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský, Banskobystrický a Trenčiansky kraj.
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska Nitra, Prevádzkovo-ekonomická fakulta, Odbor: ekonóm, programátor-analytik
Priebeh zamestnaní: 1987-1996: PD Vlára Nemšová; 1996-doteraz: MVL Štefánek s.r.o.
Kvalifikácia: Absolvoval som všetky kurzy organizované Agroinštitútom Nitra, o čom mám príslušné certifikáty: Uplatňovanie noriem EU v oblasti ochrany životného prostredia, hygieny a welfare zvierat, Identifikácia a registrácia zvierat, Požiadavky krížového plnenia, Geopriestorová žiadosť o podporu (GSAA) - poradenstvo a zakreslovanie na priame platby.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre, Odbor: zootechnický
Priebeh zamestnaní: Júl 1966: JRD Okoličná na Ostrove, mechanizátor, praktikant; Júl 1966-júl 1968: Základná vojenská služba; August 1968-máj 1969: MNV Okoličná na Ostrove, traktorista; Máj 1969-december 1989: Plemenársky podnik Šamorín, resp. po reorganizácii Štátny plemenársky podnik Bratislava, Okresné stredisko Komárno postupne - obvodný plemenársky zootechnik, konzultant, vedúci okresného plemenárskeho strediska; súbežne v rokoch 1978 až 1983 Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre: študent formou diaľkového štúdia - odbor zootechnický; December 1989-jún 1996: Štátny majetok Komárno, výrobný námestník riaditeľa; súbežne jún1990-október 1994: Národná rada Slovenskej republiky, poslanec; Jún 1996-jún 1998: živnostník: odborný poradca pre poľnohospodárstvo, úsek živočíšnej výroby, najmä v oblasti plemenárstva a výživy; Jún 1998-november 1998: Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v Komárne, riaditeľ; November 1998-december 2002: Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky, vedúci služobného úradu; Január 2003-február 2007: Agrospol "VKF" Komárno s.r.o., vedúci úseku strategického plánovania a poradenstva; Marec 2007-súčasnosť: Varju Consulting s.r.o., riaditeľ.
Kvalifikácia: Certifikáty, kurzy: Univerzita Mateja Bella v Banskej Bystrici, Právnická fakulta, akad. rok: 1999/2000: Osvedčenie o absolvovaní celoživotného vzdelávania v odbore Medzinárodné právo a medzinárodné vzťahy - Medzinárodné obchodné vzťahy v SR so zameraním na poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Certifikát: Vysoká škola manažmentu v Trenčíne - City University Bellevue, USA a Centrum ďalšieho vzdelávania Ekonomickej univerzity v Bratislave. Kurz 15.-30. mája 2002: Certificate - Participated in the Course "Plening and Implementation of Rural Projects; 19.-23. mája 2003: Agroinštitút Nitra, ARVI-Osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity. Príprava projektov pre program SAPARD v dňoch 10. - 11. 7. 2003 a 17. - 18. 7. 2003 s obhajobou záverečnej práce. Osvedčenie č.1341/34411/2005/19/1 vydané: Agentúra pre rozvoj vidieka: "Písanie projektov pre sektorový operačný program Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka a Plán rozvoja vidieka". Úrad pre verejné obstarávanie - po školení a úspešných skúškach pre verejné obstarávanie, zápis do zoznamu odborne spôsobilých osôb- oznámenie ÚVO zo dňa 2. 8. 2007. Následne systematické školenia pre VO. Agroinštitút Nitra š.p. - Certifikát č. 17/2008/poľnohospodárstvo o zaradení právnickej osoby do Centrálneho registra pôdohospodárskych poradcov SR. Varju COnsulting s.r.o., certifikovaný poradca: Varjú Ján, Ing., - PRV SR 2007-2013, opatrenie 1.7 Využívanie poradenských služieb. Prvý certifikát vystavený 23. 05. 2008, po opakovaných školeniach platnosť predĺžená do 30. 06. 2014. Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín č. 0114/2014/AI zo dňa 14. 03. 2014, platné do 13. 03. 2024. Ďalšie školenia, semináre v oblasti poľnohospodárstva a rozvoja vidieka.
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Banskobystrický, Košický kraj, okresy: KN, DS, GA, NZ, NR, LV, VK, LC, RS, RV, KE.
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Prevádzkovo-ekonomická fakulta
Priebeh zamestnaní: Riaditeľka RPPK Bratislava od r. 2007.
Kvalifikácia: Absolvované všetky kurzy k poradenstvu organizované Agroinštitútom. Účasť na rôznych seminároch organizovaných SPPK.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Stredoškolské
Absolvovaná škola/odbor: Stredná odborná škola Lučenec, Odbor: Rastlinná výroba
Priebeh zamestnaní: 1994-2004: Poľnohospodárska farma Lipovec s.r.o., majiteľka, konateľka, 450 ha pôdy, 150 kusov HD, dojnice; 2004-dodnes: Živnostníčka, akreditovaná poradkyňa pre plnenie noriem EÚ v oblasti poľnohospodárstva; 2006-dodnes: zakladateľka a predsedníčka Pomoc vidieku, záujmové združenie občanov; 2012-2017: Riaditeľka agentúry pre rozvoj južného Slovenska, RRA; 2017-dodnes: Čestná riaditeľka Regionálna rozvojová agentúra Lučenec, projektová manažérka
Kvalifikácia: V predchádzajúcom období kurzy a vzdelávanie poradcov, držiteľka všetkých 7 modulov.
Teritórium pôsobnosti: Okresy: Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: CSc. - kandidát ekonomických vied, Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Priebeh zamestnaní: 9 rokov hlavný ekonóm poľnohospodárskeho podniku v okrese Vranov nad Topľou; 3 roky ekonomický riaditeľ zahranično-obchodnej firmy vo Vranove nad Topľou; 2 roky námestník pre VTR pri MP SR KO Prešov; 4,5 roka riaditeľ MP SR RO Prešov. Od 5.11.2003: SZČO- projektový manažér- zameranie na projektový manažment pre agrosektor komunálna pôsobnosť: Trnavský kraj a Banskobystrický kraj sféru a podnikateľský sektor. Certifikovaný poradca MP SR, vedený v registri pôdohospodárskych poradcov SR, pod č. 17/2008. Od roku 2013-2018: podpredseda družstva AGRO družstvo Lipany. Od roku 2007-2018: konateľ firmy MARDUŇA, s.r.o.
Kvalifikácia: Kurzy: Poradenský kurz projektu PHARE, ukončený certifikátom školiteľa; 1997. Akreditácie: 1/ Agentúra pre rozvoj vidieka (2005) - Osvedčenie - písanie projektov pre SopPaRV a PRV SR. 2/Agroinštitút Nitra (2006) - osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity Uplatňovanie noriem EU v poľnohospodárstve (oblasti ochrany ŽP, hygieny a welfare zvierat, zdravie ľudí) - MODUL 101 - 107.
Teritórium pôsobnosti: Východoslovenský región
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky, Ekonomika a manažment poľnohospodárstva a potravinárstva
Priebeh zamestnaní: 2008-súčasnosť: Vysokoškolský učiteľ, odborná asistent - Katedra financií, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta ekonomiky a manažmentu, Tr. A. Hlinku 2, 949 76, Nitra
Kvalifikácia: PhD.: v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky, Ekonomika a manažment poľnohospodárstva a potravinárstva. Ing.: v odbore Ekonomika poľnohospodárstva v špecializácii Financie v poľnohospodárstve. Vysokoškolská pedagogika, absolvovanie viacerých medzinárodných vedeckých konferencií, publikovanie vedeckých článkov v oblasti finančného manažmentu a SPP.
Teritórium pôsobnosti: Celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Mechanizačná fakulta, Prevádzka potravinárskej technológie
Priebeh zamestnaní: 2005-2010: MED-ART, s.r.o.; 2010-2011: Hubert JE; 2011-2012: Foxconn Slovakia, spol s.r.o.; od 2012: konateľka v DRAVEO s.r.o., ktorý sa v roku 2017 premenoval na AGRO-AGENTURA s.r.o.
Kvalifikácia: Certifikát k verejnému obstarávaniu, Spracovanie a poradenstvo pre projekty zo štrukturálnych fondov, Poradenstvo a uskutočnené školenia pre oblasť priamych podpôr a krížového plnenia.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky, 2006 (PhD.), 2018(doc.)
Priebeh zamestnaní: 2002-súčasnosť: Vysokoškolský učiteľ, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta ekonomiky a manažmentu, Trieda A. Hlinku 2, 949 76 Nitra, pedagogická, vzdelávacia a vedecko-výskumná činnosť, medzinárodná spolupráca na vzdelávacích, poradenských a výskumných aktivitách, výučba predmetov zabezpečovaných Katedrou financií FEM SPU v Nitre (Financie a mena, Podnikateľské riziko, Financial management); 1996: Bankový zamestnanec UBS Schweizerische Bankgesellschaft, Bahnhofstrasse 45, CH-8098 Zürich, Švajčiarsko, kontrola denných non-cash pozícií voči jednotlivým obchodným partnerom z Európy, Ázie a USA, telefonické riešenie nesúladov, kontrola bonity záruk.
Kvalifikácia: Docent v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky, zameranie publikačnej činnosti na financie a ekonomiku poľnohospodárstva, SPP konferencie zamerané na ekonomiku fariem a poľnohospodárstva, výučba predmetov: podnikové financie a finančný manažment
Teritórium pôsobnosti: Celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Mendelova univerzita v Brne/Fakulta záhradnícka, odbor: Záhradná a krajinná architektúra
Priebeh zamestnaní: 1999-2000: projektant sadových úprav; 2001-2002: vedenie a administrácia kancelárie poslanca NR SR; 2003-doteraz: poradenstvo a spracovanie projektov na získavanie dotácií z eurofondov.
Kvalifikácia: Absolvoval som vzdelávanie pôdohospodárskeho poradcu v programovacom období 2004-2006, ako aj v nasledujúcom období 2007-2013 v nasledovných moduloch: Modul 101: Životné prostredie, Modul 102: Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Modul 103: Identifikácia a evidencia zvierat, Modul 104: Oznamovanie chorôb, Modul 105: Starostlivosť o zvieratá, Modul 106: Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, Modul 107: Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. Stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska, Nitra/Mechanizačná fakulta, odbor: Mechanizácia poľnohospodárstva
Priebeh zamestnaní: 2018-trvá: SZČO - Činnosť podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov; 2017-2017: technicko rozvojový námestník AGRO CS Slovakia, s.r.o., Lučenec; 2015-2017: špecialista pre priame platby, analytik pre živočíšnu výrobu a mechanizáciu KLAS, s.r.o., Veľký Krtíš (Slovensko); 2008-2015: výrobný riaditeľ FILAGRO plus, spol. s r.o., Lučenec (Fiľakovo) (Slovensko); 2004-2008: technicko - ekonomický riaditeľ FILAGRO plus, spol. s r.o., Lučenec (Fiľakovo) (Slovensko); 2000-2004: predseda družstva Poľnohospodárske družstvo Lovinobaňa, Lovinobaňa (Slovensko); 1999-2000 poľnohospodársky mechanizátor - vedúci úseku mechanizácie, podpredseda družstva Poľnohospodárske družstvo Lovinobaňa, Lovinobaňa (Slovensko); 1995-1999: poľnohospodársky mechanizátor - vedúci úseku mechanizácie, podpredseda predstavenstva Lovinobanská poľnohospodárska a.s., Lovinobaňa (Slovensko); 1988-1995: poľnohospodársky mechanizátor - hospodárske stredisko Štátny majetok š.p. Lovinobaňa, Lovinobaňa (Slovensko)
Kvalifikácia: 2008: Vzdelávanie poľnohospodárskych poradcov, Agroinštitút štátny podnik, Nitra (vstupný kurz); 2008: Odborná spôsobilosť pre medzinárodnú automobilovú dopravu,Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, Banská Bystrica; 2011: Odborná spôsobilosť na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov - vedúci pracovníci v poľnohospodárstve Agroinštitút štátny podnik, Nitra
Teritórium pôsobnosti: Okres Lučenec, Banskobystrický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: 2007-súčasnosť: učiteľ na FEM SPU v Nitre; 2006-2007: Riaditeľ pobočky Akadémie vzdelávania v Nitre; 2005-2006: Analytik v spoločnosti VÍNO NITRA,s.r.o.; 2004-2005: Projektový manažér ISF, s.r.o. Bratislava
Kvalifikácia: Docent v odbore Ekonomika a manažment, PhD. v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky, 2008
Priebeh zamestnaní: 2007-trvá: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta ekonomiky a manažmentu, odborná asistentka na Katedre financií; 2006-2007: Tatra Banka a.s., Call centrum, telemarketing; 2003-2004: MP servis, s.r.o., administratíva a personalistika
Kvalifikácia: 2018: Erasmus + mobilita zamestnancov - školenie, Instituto Politécnico de Leiria, Portugalsko; 2011-2013: Kurz vysokoškolskej pedagogiky - vysvedčenie; 2012: Vzdelávanie v oblasti kvality a sebahodnotenia podľa metodiky CAF 2006 - Osvedčenie; 2012: Skvalitňovanie projektového riadenia pomocou softvérových nástrojov - osvedčenie; 2012: Certifikát ECDL (európsky vodičský preukaz na počítač) - osvedčenie; 2010-2012: Kurz anglického jazyka Callanovou metódou - osvedčenie; 2010: Kurz anglického jazyka, Vages jazyková škola v Nitre; 2006: Certifikát za účasť na školení "Bezpečnosť PC v podmienkach SPU v Nitre" - osvedčenie; 2006: Potvrdenie o odbornej jazykovej spôsobilosti (Katedra odborného jazykového vzdelávania, FEM SPU); 2005: Kurz anglického jazyka, Akadémia vzdelávania v Nitre; 2004: Vodičský preukaz skupina B
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ, Poľnohospodárstvo a krajinárstvo (2020)
Priebeh zamestnaní: Finančný poradca (Partners Group); Poľnohospodárske družstvo Hul (Agrocoop)
Kvalifikácia: školenia, prezentácie, Agroinštitút, isat, firemné prezentácie osivárske a chemické
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský kraj, Komárno a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Ekonomická univerzita v Bratislave/Obchodná fakulta, Odbor: Zahraničný obchod
Priebeh zamestnaní: 2014-súčasnosť: Vinicon, s.r.o.; 2005-súčasnosť: Tatra banka, a.s.; 1997-2004: Komoditná burza Bratislava
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola pedagogická Nitra
Priebeh zamestnaní: 1993-2003: živnosť, 2003: Suncity, s.r.o. majiteľ a konateľ
Kvalifikácia: Kurz ekonomiky na Vysokej škole Corvinus v Budapešti
Teritórium pôsobnosti: Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky, Galanta, Šaľa
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Fakulta záhradníctva a krajinného inžiniesrtva, Odbor: poľnohospodárstvo a krajinárstvoVysoká škola v Kecskeméti, Maďarsko/Záhradný inžinier
Priebeh zamestnaní: Od 2019: Obecný správca SPEKTRUM K, s.r.o. 2017 - externá účtovníčka, FLOMARKT a.s. 2015, externá administratívna pracovníčka, komplexné vedenie bežnej účtovnej agendy a mzdovej agendy, komunikácia s inštitúciami sociálneho zabezpečenia a štátnymi orgánmi, poradenstvo. Sledovanie legislatívnych zmien v oblasti ekologickej a integrovanej produkcie, komunikácia s partnermi z obchodného styku, bežná administratívna práca. VICENTE TORNS SLOVAKIA, a.s. 2005-2015, asistentka hlavnej účtovníčke, spracovanie daňových priznaní - DPH, DzPPO, DMV, riešenie účtovných problémov, pripravenie a zaúčtovanie účtovných dokladov, vypracovanie štatistických hlásení pre ŠÚSR. Adriana Olláriová, 17.2.2016, Komárno 2/2 SZČO 2009: administratívna a účtovnícka práca, od roku 2009 ako samostatná činnná osoba v oblasti poľnohospodárstva. Na základe objednávok vypracovanie Prehľadu o spotrebe hnojív pre regionálne pracovisko ÚKSUP, Spotreba prípravkov na ochranu rastlín v aktuálnom hospodárskom období. Vedenie knihy honov a Evidencie o spotrebe prípravkov na ochranu rastlín. Poradenstvo v oblasti účtovníctva a poľnohospodárstva. VIW NATUR, s.r.o. 1998-2009, pracovníčka vo výrobe, práca v oblasti poľnohospodárstva, neskôr administratívna práca.
Kvalifikácia: Agroinštitút Nitra 2015, osvedčenie: Agroenviromentálno-klimatické opatrenie, VIK s.r.o. vzdelávanie, informácie, konzultácie - 2015, Osvedčenie o absolvovaní školenia. INTRASTAT a zmeny v roku 2015. Agroinštitút Nitra, 2013, Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín. Agroinštitút nitra, 2010, Osvedčenie, Zásady správnej poľnohospodárskej praxe zameranej na ochranu pôdy a vedy pred degradáciou a znečistením poľnohospodárskou činnosťou. Agroinštitút Nitra 2009, Osvedčenie, Agroenvironment - program rozvoja vidieka 2007-2013.
Teritórium pôsobnosti: Komárno, Dunajská Streda
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ústav manažmentu, študijný odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: September 2004 - Jún 2010, Ekonomický riaditeľ, Anton Fabuš – FABUŠ Centrum I. Obchodné stredisko Máj, 018 41 Dubnica nad Váhom Potravinárstvo - / mäso a mäsové výrobky / - obchodná činnosť Mäsopriemysel Myjava, Šimonovičova 481, Myjava 907 01 Počet zamestnancov 230 – 250, priemerný ročný obrat od 25 mil. eur do 30 mil. eur September 2010 ? Externý spolupracovník Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2010 -2015 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Tax - Audit Slovensko spol. s r. o. a EKOPRAKTIK, spol. s r.o. Kapitulská 14, 907 01 Trnava August 2011 ? December 2019 Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. ANARIS s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany August 2018 ? Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. GIOM AQUA s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany Júl 2017 ? Súdny znalec v oblasti ekonomiky - účtovníctvo a daňovníctvo Vypracovanie znaleckých posudkov z oblasti ekonomiky pre právne kancelárie. Copytrend s.r.o. – Znalecká organizácia, Tomášikova 3, 821 01 Bratislava
Kvalifikácia: Certifikovaný účtovník – 1. stupeň č. 2980 Súdny znalec odbor : Ekonómia a manažment, odvetvie : Účtovníctvo a daňovníctvo č. 914932 Externý pracovník Ústavu manažmentu STU Bratislava, od roku 2017 pedagogická a publikačná činnosť Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2012 -2018 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Ekonomická univerzita v Bratislave/Účtovníctvo
Priebeh zamestnaní: Od júla 2008 do septembra 2009 finančný analytik v IBM Slovakia. Od septembra 2009 do júla 2014 hlavná účtovníčka v spoločnosti ŠKOLSKÉ HOSPODÁRSTVO - BÚŠLAK, spol. s.r.o.; Od augusta 2014 do súčasnosti konateľ spoločnosti LAURUS Audit, s.r.o. v rámci, ktorého poskytuje službu finančného manažéra pre spoločnosť ŠKOLSKÉ HOSPODÁRSTVO - BÚŠlak, spol. s.r.o.
Kvalifikácia: Od roku 2016 je štatutárnym audítorom zapísaným ako riadny člen v Komore audítorov (licencia č.1161)
Teritórium pôsobnosti: Okres Dunajská Streda
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola zěmědelská Brno, Záhradníctvo (šľachtiteľstvo)
Priebeh zamestnaní: 2008: Stredná odborná škola obchodu, služieb a rozvoja vidieka - Kereskedelmi, Szolgáltatóipari és Vidékfejlesztési Szakközépiskola, Kravany nad Dunajom 138, Kravany nad Dunajom, riaditeľ. 2003-2008: Združená stredná škola záhradnícka a poľnohospodárska Kravany nad Dunajom, zástupca riaditeľa. 1998-2002: Stredná záhradnícka škola Kravany nad Dunajom , zástupca riaditeľa. 1993-1998: Stredné odborné učilište poľnohospodárske Kravany nad Dunajom, učiteľ odborných predmetov, učiteľ predmetov: ovocinárstvo, zeleninárstvo, sadovníctvo, informatika. 1991-1993: Ekomark Komárno, externý obchodný zástupca firmy, zabezpečuje predaj a propagáciu poľnohospodárskej techniky ako externý zástupca firmy na celom Slovensku.
Kvalifikácia: 1996: Postgraduálne pedagogické štúdium, Slovenská poľnohospodárska univerzita. 2007: Národný projekt ďalšieho vzdelávania zamestnancov: Modul Komunikácia.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-2004: PD Devio Nové Sady; 2004-2005: Interagros Levice; 2005-2015 Food Farm s.r.o. Hlohovec; 2015: SKY Group Slovakia, s.r.o. Piešťany
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Nitra, Topoľčany, Hlohovec
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach/Právo
Priebeh zamestnaní: Riaditeľ AGRICOLE s.r.o. (jún 2019-doteraz), vlastná poradenská spoločnosť komplexná odborná správa podnikov v agrosektore, revitalizácia a optimalizácia podnikov, právny servis pre podniky v agrosektore, ohodnocovanie (valuácie) podnikov, zabezpečenie externého účtovného servisu, daňového poradenstva a auditov, analýzy podnikov (due diligence - ekonomické, finančné, právne, výrobné, pôdne, obchodné, procesné), pôdny servis (správa pôdneho fondu), transakčné poradenstvo, príprava podnikov pre vstup investora, investičné vstupy (kúpa/predaj podnikov v agrosektore a potravinárstve; Riaditeľ akvizícií Slovenské farmárske, a.s. (2017-2020) komplexný manažment akvizícií agropodnikov a pôdy v SR, expanzia SR a zahraniči, riadenie tímu obchodníkov a poradcov, investičné a právne štruktúrovanie transakcií; CEO & PARTNER FOCUS CONSULTING s.r.o. (2014-2017), korporátna správa zahraničných firiem v SR a ČR, fúzie a akvizície; Riaditeľ právneho oddelenia NAY a.s. (NAY Elektodom SR, Electroworld ČR-SR) (2011-2014)
Kvalifikácia: Valuácie podnikov/IOM, 4-semestrálne dištančné štúdium, Vysoká škola ekonomická, IOM (Inštitút oceňoavania majetku) Praha, Česká republika: 11/2020 - konferencie, školenia pre agrosektor v SR
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika (pôsobnosť všetky okresy), Kancelária Bratislava (sídlo firmy), Banská Bystrica, Košice
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Technická univerzita v Košiciach/Financie, bankovníctvo a investovanie
Priebeh zamestnaní: 09/2002-04/2008: EXIsport s.r.o., obchodný manažér; 05/2008-09/2008: Fackelmann s.r.o., generálny manažér; 10/2008-04/2014: EXIsport s.r.o., vedúci expanzie a developmentu; 11/2008-06/2022: Focus Consulting s.r.o., managing partner; 02/2018-súčasnosť: imali s.r.o., managing partner; 02/2018-súčasnosť: AGRICOLE s.r.o., managing partner; 08/2021-súčasnosť: Municipal Marketplace s.r.o., managing partner; 06/2022-súčasnosť: Retail Development
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Záhradníctvo
Priebeh zamestnaní: 6/2014- 11/2015 Pracovník v ovocinárskej výrobe OVD-Dvory nad Žitavou Starostlivosť o rôzne ovocné druhy: jablone, broskyne, nektárinky, slivky Riadenie zberových prac, vykonávanie rezov Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 4/2016-8/2016 Pracovník v ovocinárskej výrobe a vinohrade Kraintek, s,r.o Starostlivosť o ovocné výsadby a vinohrady. Manažovanie a riadenie agrotechnických úkonov, spracovanie hrozna a výroba hroznových vín. Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 5/2017-11/2019 Hlavný agronóm a vedúci strediska ViaJur Agricultura, s.r.o. Riadenie a manažovanie všetkých agrotechnických úkonov a prác v rámci strediska. Riadenie prác v rámci vinohradov (23 ha), zeleninárskej výroby (2 ha) a poľnej výroby (20 ha). Administratívna prác a manažovanie pridelených zamestnancov a brigádnikov (18 osôb). Súčinnosť pri výstavbe výrobných, administratívnych a kancelárskych priestorov v rámci Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 8/2019- Doktorand dennej formy štúdia SPU Nitra, FZKI, UZ, odbor Záhradníctvo Orgány v SPU Nitra- Kolégium dekana FZKI 2021- Akademický senát FZKI 2020- Akademický senát SPU 2021- Študentská rada- podpredseda-2019- Rada botanickej záhrady SPU 2021- Vedúci vzorkovnice Botanickej záhrady SPU- 2020-2021
Kvalifikácia: Vybraný posudzovateľ vína a vínnych produktov UKSUP 2014 Kurz ekologického pestovania ovocných kultúr Biocont Laboratory ČR 2014 Člen hodnotiacej komisie najväčšej súťaže vín sveta AWC Vienna 2018 EXPERT posudzovateľ vína a vínnych produktov UKSUP 2019 Člen redakčnej rady odborného časopisu Sady a Vinice 2020 Stáž na Mendelova univerzita v Brne ČR 1/2020-2/2020 Člen komisie Národného salónu vína 2021 Spoluriešiteľ projektu VEGA - Ekonomické aspekty vývoja produkcie ovocných destilátov vplyvom klimatických zmien a socio-ekonomické dopady legalizácie súkromnej výroby destilátov na Slovensku 2021-2023 Výučba: Cvičiaci: Hodnotenie hrozna a vína ZS 2021/2022 Somelierstvo ZS 2021/2022 Vínne cesty a agroturistika ZS 2021/2022 Autor a spoluautor 12 vedeckých článkov 73 odborných článkov prednášok pre Slovenský zväz záhradkárov, Ovocinársku úniu SR, UKSÚZ ČR Ocenenia Študentská osobnosť SPU v Nitre 2014, 2021 Majstrovstvá v reze viniča zlatý rez - 2016 1. miesto Celoslovenské majstrovstvá reze viniča 2017- 2 miesto.
Teritórium pôsobnosti: Nové Zámky, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00